בתי אבות

יש לך שאלות / תהיות? השאר פרטים ונשוב אליך בהקדם עם תשובות!

בתי אבותבישראל פועלים למעלה מ-400 בתי אבות המספקים את צרכיהם של קשישים בעלי רמות תפקוד שונות כאשר המשותף לכולם, שהם נועדו לספק  מערך הגנה התומך ומשרת  את לקוחותיהם הקשישים, אבל הם רחוקים מלהיות קבוצה הומוגנית אחת, ולכן  חשובים ההגדרה והאיפיון המדוייק של כל בית אבות בזמן קבלת ההחלטה.

רוב בתי האבות מספקים כחלק מהתשלום החודשי את השירותים הבאים:  דיור, ארוחות, חשמל ומים, שירותי רפואה ורפואה מונעת, (למעט שירותי אשפוז אקוטיים) עזרה סיעודית, בטחון, שירותי ניקיון, פעילות רווחה, תרבות ופנאי.
במרבית בתי האבות ישנן מחלקות שונות לפי רמות התפקוד.
המאפיינים המרכזיים השונים בין בתי האבות הם: רמת השירותים הניתנים ע"י כל בית אבות מיקום גיאוגרפי, סיווגו של בית האבות , המבנה הפיזי, השם והמוניטין של הבית , המרקם החברתי תרבותי של הדיירים ועוד .

 

לקבלת סיוע מיידי בבחירת בית אבות לתשושי נפש התקשרו עכשיו: 079-9697648 השירות ניתן ללא תשלום!

המוסדות המוצעים לקשישים:

בתי אבות לקשישים עצמאיים – תשושים – בפיקוח וברשיון משרד הרווחה.

מיועד לקשישים עצמאיים או תשושים בעלי מוגבלות קלה, שצריכים עזרה חלקית בביצוע הפעולות היומיומיות שלהם.

בתי אבות לקשישים סיעודיים- מחלקה סיעודית – בפיקוח וברשיון משרד הבריאות.

מיועד לקשישים, שצריכים עזרה מליאה בביצוע הפעולות היומיומיות שלהם ומוגדרים על פי הפרמטרים שנקבעו, סיעודיים.

מחלקה לתשושי נפש –

בפיקוח וברשיון משרד הבריאות. מיועדת  לקשישים תשוש נפש, הסובלים מירידה קוגניטיבית , וזקוקים לעזרה מליאה  בפעולות היומיומיות. קיימות גם מחלקות לתשושי נפש בבתים מוגנים, המפוקחות  ע"י משרד הבריאות.

מוסד סיעודי מורכב –

בית חולים המטפל בקשישים, שהוכרו כחולה סיעודי מורכב ונזקקים לטיפול והשגחה רפואית צמודה ויומיומית. (ראה הרחבה במילון מונחים)

סוגי המימון בבתי אבות

צורת התשלום המקובלת בבית אבות היא תשלום חודשי צמוד מדד וקבוע ,הנקבע על ידי כמה מרכיבים שונים כגון: מדרג השירותים הנהוגים בבית האבות, מיקומו הגאוגרפי , סיווגו ועוד.

בתי אבות

תשלום לבית אבות לקשישים עצמאיים- תשושים:

התשלום החודשי כולל בדרך כלל את כל השירותים הניתנים במקום (טיפול רפואי, ארוחות,חוגים, חשמל,מים וכו') ואינו כולל תרופות, שירותי אמבולנס, כבלים וטלפון. הגוף המופקד על בתי אבות אלו הוא משרד העבודה והרווחה, שגם מעניק מימון מלא או חלקי, לקשישים שנמצאו חסרי אמצעים כספיים.

תשלום לבית אבות לקשישים סיעודיים- מחלקת תשושי נפש:

התשלום החודשי כולל בדרך כלל את כלל השירותים הניתנים במקום לרבות תרופות וטיטולים.לעיתים ניתן להסתייע  על בסיס פרמטרים שונים, במימון מלא או חלקי  הניתן על ידי  משרד הבריאות ,שהוא גם הגוף המופקד על בתים אלו.

תשלום האשפוז במוסד סיעודי מורכב:

ממומנת בדרך כלל על ידי קופות החולים בהשתתפות עצמית נמוכה של המשפחה (עד כ-100 שח ליום).

 

המלצות כלליות:

  1. מומלץ להתחיל בתהליך מוקדם ולא להמתין לרגע האחרון ולפעול בתנאים של לחץ ומצוקה.
  2. מומלץ לפני תחילת החיפוש, לערוך רשימת צרכים מיוחדים של הקשיש שתהווה הכנה בסיסית לשאלות שתציגו למוסד. (צרכים רפואיים,רמת השגחה הטיפולית הנדרשת,צרכי תרבות ופנאי וכולי)ותיקח בחשבון גם את צרכי המשפחה.
  3. מומלץ לא להסתפק בתהליך פורמלי ולזכור כי מדובר בסוגיה אנושית, בה חייבים להקשיב גם לאינטואציות ולתחושות הלב והבטן.
  4. מומלץ לעקוב אחרי השתלבות הקשיש במוסד ולנקוט בצעדים נדרשים, כאשר הנסיבות מצדיקות העברה למחלקה או לחדר שונה,מעבר לבית אבות אחר,חזרה הביתה. מוסד, שצוותו מודע לבקרה החיצונית ולתשומת הלב הניתנת לקשיש – יקפיד קצת יותר.

זכרו!

  • לקשיש קיימת זכות בסיסית ולגיטימית לקבל מידע אמין מקיף ואיכותי, ולמשרת הציבור חובה מיקצועית ואתית  למסור לקשיש את כל המידע, האפשרויות ומקורות המידע , כיון שמימוש זכות הקשיש למידע ולחופש בחירה היא הנכס החשוב ביותר להצלחה בתהליך קבלת ההחלטות .
  • בתי האבות בישראל כוללים מספר רב של משתנים וכל בית אבות פועל באופן עצמאי, לכן  חשוב להכיר ולנתח את משמעותם ולראות האם  יתאימו ויענו על צרכינו שלנו וצרכי  יקירינו.

 

דילוג לתוכן