דיור מוגן

יש לך שאלות / תהיות? השאר פרטים ונשוב אליך בהקדם עם תשובות!

בית דיור מוגן הוא אחד מפתרונות הדיור האיכותיים המוצעים כיום בישראל לאוכלוסיית גיל הזהב ,המאפשר לה גם לשמור על חיים עצמאיים , חיי חברה ותרבות עשירים וגם להנות מסביבה מוגנת ובטוחה המעניקה מערכת של שירותי בריאות, סיעוד ושירותים נוספים.

בתי הדיור המוגן מציעים מגוון רחב של פעילויות ורובם מכילים מתקנים כבמלון חמישה כוכבים כגון: לובי,חדר אוכל,בריכת שחייה,חדר כושר,מועדון בריאות,אולם הרצאות,בית כנסת,בית קולנוע,ספריה,קפטריה,חדרי חוגים ופעילויות תרבות ובידור רבות.

בית דיור מוגן נחשב לבית רגיל המיועד לאנשים עצמאיים לחלוטין, המסוגלים לטפל בעצמם ולהמשיך להנות משגרת חייהם כרצונם ולכן אינו דורש כל צורך ברישיון תפעולי מטעם משרד ממשלתי, מלבד היתרים רגילים לבית מגורים. אולם רוב בתי הדיור המוגן מציעים מחלקות נלוות כמו מחלקה סיעודית ודיור תומך. מחלקות אלו נפרדות לחלוטין מבחינת התשתית, צוות העובדים ואפילו הכניסה אליהן נפרדת.המחלקות הנלוות נדרשות לקבל רשיון הפעלה מתאים ממשרד הבריאות ככל בית אבות סיעודי.

יחידות הדיור בדיור מוגן נפרדות ועצמאיות ומאובזרות לפי צורכי הדיירים ,כל יחידה כוללת שטיחים וריהוט מודרני ,מטבחון, מקלחת ושירותים וכל דייר מנהל משק בית עצמאי. במקום ישנה אם בית ולרוב מספק הדיור המוגן מעקב רפואי ,עובד סוציאלי,איש תחזוקה,שירותי ניקיון וכביסה, לחצן מצוקה, מערכת תקשורת פנימית, שרותי פנאי וארוחות בתשלום נוסף.

כללים ושיקולים מרכזיים לבחירת בית דיור מוגן:

בישראל קיים היצע רחב של פתרונות דיור המיועדים לבני גיל הזהב, עובדה המקשה על תהליך הבחירה בפתרון דיור מוגן מתאים,לכך מתווספים לא מעט התלבטויות כיצד מתחילים בחיפוש , לאיזה דירה תעברו ומה יהיה גודלה ומהם השיקולים שצריכים לעמוד בפניכם.

להלן כללי הבחירה לפתרון דיור מוגן מתאים, שיסייעו לכם בקבלת ההחלטה:

  1. מערכת הרפואה והסיעוד במקום- יש לבחון מהם השירותים הרפואיים/סיעודיים הניתנים במקום ומהי זמינותם. האם יש רפואה מקצועית ובית מרקחת במקום,והאם יש סיוע במקרה של ירידה תפקודית
  2. פעילויות הבידור והפנאי במקום-. יש לבחון מהו הדגש הניתן על פיתוח והעשרת חיי התרבות והחברה במקום , האם הם מגוונים דיים ועונים על ציפיות הדיירים.
  3. שיקול כלכלי ותנאי התשלום השונים: ברוב בתי דיור מוגן קיימים שלושה מסלולי תשלום בגין יחידת הדיור : מסלול תשלום חודשי,מסלול דמי כניסה ומסלול פיקדון שהוא הנפוץ ביותר.עליכם לבחון מהו ההסדר הכספי שיהיה הנוח ביותר עבורכם.
  4. מיקום גאוגרפי- עליכם לבחור מהי סביבת המגורים המועדפת עליכם,סביבה עירונית או סביבה כפרית . בסביבה עירונית יש לבחון את הדירה וקרבתה לתחבורה ציבורית, מרכזי פעילות, תרבות וקניות.בסביבה כפרית יש לבחון בהתאם לצרכים היומיומיים של הקשיש/ה את הקרבה של בית הדיור המוגן למרכז מסחרי לבתי קשיש ו/או מתנ"סים, קופות חולים ועוד
  5. איכות הדירה ותחזוקתה –יש לבחון את המבנה הפיזי של יחידת הדיור איכותה וגימורה,גודלה של יחידת הדיור, האם היא מאובזרת ומרוהטת או לא. אלו הם פרמטרים המעידים על איכות החיים בבית מוגן זה..
  6. קשת השירותים המוצעים- יש לבחון את בית דיור מוגן החל מהשירותים המלונאים המוצעים בו,השרותים הרפואיים הקיימים והמשלימים ,התמיכה וההגנה הניתנת לדיירים, זמינות הטיפול והשירות לו תזדקקו .
  7. רמת התחזוקה והניקיון של המבנה ושטחי הציבור-יש לבחון מהי רמת הניקיון והתחזוקה של המבנה עצמו,השטחים הציבוריים והנגישות בתוך המקום.יש לשים לב האם שטחי הגינון והמתקנים מטופחים ויש מספיק פינות מוצלות למנוחה, האם ישנם מתקני ספורט פעיל כמו כדורת או מיני גולף והאם ישנם מתקנים לנכדים כשיבואו לבקר.
  8. שביעות הרצון של הדיירים המתגוררים במקום- רושם ראשוני מהווה מרכיב חשוב בבחירת סביבת הדיור.
    יש לבחון כבר במפגש הראשוני עם סביבת המגורים האמורה איך אתם מרגישים במקום ומהי האווירה שמשדרים הבית ודייריו.
    מומלץ לשוחח עם דיירי הבית ובני משפחותיהם בכל הנושאים שהוזכרו לעיל . ולהתרשם מניסיונם האישי, יש לבדוק את מוניטין הבית, הנהלתו והרכב הצוות המקצועי.
  9. רמת העצמאות- יש לבחון ולייחס משמעות גבוהה ליכולת של הדייר לנהל אורח חיים עצמאי בהשוואה לרמת העצמאות המוגבלת הניתנת לדיירי בתי אבות.
  10. טיב האוכל ושירות- יש לבחון את חדר האוכל/מסעדת הבית ואת טיב המזון והשירות המוגשים בו.

כמו כן יש לבחון מהו מספרם של אנשי הצוות הזמינים בהתאם לגודלה של האוכלוסייה במקום והאם קיימת במקום תוכנית טיפול לסיעודיים.

צורות התשלום המקובלות בדיור מוגן:

אחד מן השיקולים המרכזיים בבחירת פתרון דיור מוגן הולם הוא ההיבט הכלכלי, תקציב גדול או קטן, עשוי לקבוע את איכות החיים ומגוון השירותים שיעמדו לרשות הדיירים.
כיצד לבחור בהסדר הכספי הנכון עבורכם? ברוב בתי הדיור המוגן קיימים שלושה מסלולי תשלום בגין יחידת הדיור : מסלול פיקדון שהוא הנפוץ ביותר, מסלול דמי כניסה ומסלול תשלום חודשי. התשלום משתנה מדיור מוגן אחד למשנהו.

מסלול פיקדון

הדייר מפקיד בעת הכניסה למרכז סכום חד פעמי נכבד וקונה את זכות השימוש במגורים .בנוסף לתשלום הפיקדון בעת הכניסה נדרש הדייר לשלם דמי אחזקה חודשיים המסתכמים בכמה אלפי שקלים בחודש.
ברוב המקרים דמי האחזקה כוללים את כל עלויות הדירה – חשמל, ארנונה, אחזקה, תיקונים, ניקיון ושירותים נוספים.
הפקדון נשחק ומנוכה לרוב בשיעור של 2%-3.5% בשנה בתוספת מע"מ. (מקסימום הפחתה 30% בתוספת מע"מ) יתרת הפיקדון המנוכה תוחזר לדיירים במידה ויחליטו לעזוב את הדיור המוגן, או ליורשים במקרה פטירה.
תנאי החזרת הפיקדון משתנה מדיור מוגן אחד למשנהו.

דמי כניסה

הדייר משלם סכום חד פעמי המקנה לו זכות למגורים בדירה לכל החיים. .100% מדמי הכניסה מתכלים במשך חמש שנים.

תשלום חודשי

שיטת השכירות החודשית מאפשרת לדייר גמישות מקסימאלית. במסלול זה הדייר משלם דמי שכירות חודשיים בלבד, צמודים למדד, המקנים לו את הזכות למגורים בדירה כל זמן שהתשלום מתבצע באופן סדיר. ללא צורך בדמי כניסה/פיקדון .

* בבואכם לבחור בית  דיור מוגן יש לבדוק כל בית דיור מוגן לגופו על מסלוליו השונים. (האמור לעיל הינו בגדר מסגרת להבנת המסלולים השונים).

*המעבר אל בית דיור מוגן הינו צעד הדורש תכנון ומחשבה, השקעה וסבלנות.
אי.ג'י.אי תשמח לעמוד לשירותכם ולספק לכם יעוץ לקשיש מקצועי באשר לבחירת בית דיור מוגן מתאים ותסייע לכם בקבלת החלטה מהו המסלול הפיננסי המתאים לכם ביותר.

לקבלת סיוע מיידי התקשרו עכשיו  079-9697648 השרות ניתן ללא תשלום!

דילוג לתוכן