בית מוגן הוא מסגרת מגורים המיועדת לבני גיל הזהב המסוגלים לנהל אורח חייםעצמאי ומעוניינים ליהנות מסביבת מגורים מוגנת, מערכת של שירותים, השגחה, וחיי חברהותרבות בקרבת בני גילם. מסגרות שונות מציעות סוגים שונים של בית מוגן, החל מיחידת דיור בת חדר אחד ועד ליחידות גדולות בנותשלושה חדרים מרווחים.
בית מוגן – כל השירותים:
דיירי הבית המוגן נהנים משירותים מגוונים, בהם שירותי אבטחה 24 שעות ביממה, שירותי מרפאה (רופא ואחות), עובדת סוציאלית, חדר אוכל וקפטריה, מכבסה ושירותי ניקיון. כמו כן, רוב הבתים המוגנים מכילים מתקנים כמו בריכת שחייה, חדר כושר, אולם הרצאות, בית כנסת, בית קולנוע, חדרי חוגים, ומקיימות בהם פעילויותחברתיות ותרבותיות רבות.
מה בין בית מוגן וחיי חברה?
הבדידות החברתית ולעתים קרובות גם הריחוק הגיאוגרפי מבני המשפחה גורמת לרבים מבני גיל הזהב להגיע למסגרת של בית מוגן. כאן הם מוצאים חברים חדשים, נהנים מחוגי העשרה, מסיבות, חיי חברה פעילים וחלקם אפילו מוצאים בן זוג או בת זוג לבלות איתם את הפרק החדש בחייהם.
10 שיקולים בבחירת בית מוגן:
המבחר הרחב של פתרונות דיור לבני גיל הזהב מחייב חקר שוק יסודי תוך שימת לב לנושאים הבאים:
- גודלה של יחידת הדיור
- שירותים שוטפים (ניקיון, מכבסה)
- שירותים רפואיים וסיעודיים
- מיקום גיאוגרפי וסביבת מגורים (עירונית או כפרית)
- פעילויות הבידור, התרבות והפנאי
- רמת התחזוקה של הדירה והשטחים הציבוריים (גינות, מתקני ספורט)
- מספר אנשי הצוותהזמינים בהתאם לגודל האוכלוסייה בבית המוגן
- שביעות הרצון של הדיירים המתגוררים במקום
- טיב האוכל והשירות
- תנאי תשלום נוחים
האם בית מוגן נדרש לרישיון של משרד הבריאות?
בית מוגן מיועד לאנשים עצמאים המנהלים שגרת יום רגילה, ולכן אינו דורש רישיון תפעולי מטעם משרד הבריאות או משרד הרווחה, מלבד היתרים רגילים לבית מגורים. לרוב, הבית המוגן כולל גם מחלקה סיעודית נפרדת, וזו נדרשת לרישיון הפעלה ממשרד הבריאות.